Kebabs Rīgā – kas jauns?

Patiesībā mani ļoti pārsteidza tas, ka mans iepriekšējais raksts par kebabiem būs tik populārs. Tas joprojām ir visvairāk komentētais raksts, kā redzam – ir izvirzījies trijniekā populārāko rakstu kategorijā, kopā 1574 cilvēki to ir lasījuši un iespējams, izdarījuši kādus secinājumus. Tas viss, protams, ir patīkami. Tomēr kopš raksta uzrakstīšanas ir mainījušās dažas lietas un tām es nedaudz šajā rakstā pieskaršos.Tātad sāksim ar Food Box. Diemžēl pirmais Food Box Dzirnavu ielā ir aizvēries. Kā man teica īpašnieks – esot bijušas grūtības vienoties ar mājas saimnieku. Tā nu jau vairākas nedēļas klusums šajā vietā un es pacietīgi apmeklēju Lāčplēša ielas rezidenci tieši blakus Osirisam – pretī Satori grāmatnīcai. Viss ir labi, garšo labi, cena laba – Ls 1.99. Food Box neliek vilties.

Bet redz kā ir – Food Box strādā tikai darba dienās un tas nu galīgi nav labi. Vakar, piemēram, pēc pamatīgas ballītes ļoti ļoti gribējās uzēst brokastīs kebabu. Tā ap kādiem pulksten diviem dienā. Braucam ar Ediju uz Food Box, tieši pie Food Box ideāla vieta atradās mašīnas novietošanai, bet problēma bija tajā, ka Food Box bij’ ciet! Jedritvai kociņ’. Nu neko – griezu zobus, bet pa kluso jau sen biju izlolojis slepeno atkāpšanās plānu un devāmies nomēģināt Sultan Kebab Barona ielā – pie krustojuma ar Dzirnavu ielu. Kā ta mums gāja? Lūk, kā ( te tīri manas sajūtas):

Maza, maza istabiņa – nu labi – telpa, ielas līmenī. Ērti ieiet, ērti apsēsties. Uzreiz pie ieejas var pasūtīt ēdienu. Apskatu ēdienkarti. Izvēle nav liela, tāpēc paņemu lielāko, kas ir  - Sultan Kebabu. Ls 2.50. Izrādās – tas ir tādās veidā sagatavots, ka uz šķīvja gaļa kopā ar dārzeņiem un frī kartupeļiem. Nu labi. Vēl paņēmu kolu (jo zinu kolas maģiskās īpašības, ja nu pēkšņi mans organisms negribētu ņemt pretī to kebabu), jo manu iecienīto Ayran neredzu. Sēžam nost un gaidām. Labā ziņa ir tā, ka šeit ir tualete – var rokas nomazgāt pirms ēšanas (Food Box Lāčplēša ielā nav tualetes).

Pēc kāda laika atnāk mans Sultan kebab. Un ko es redzu – frī kartupeļi, gaļa, dārzeņi, kaudzēm sīpoli (aizmirsu pateikt, lai neliek), mērce. Neesmu izlepis (un esmu izsalcis), tāpēc ķeros klāt bez liekas spriedelēšanas. Garša – hmm, laikam jau nekas īpašs, jo frī kartupeļi tomēr izsper ķeblīti zem garšas kārpiņām un es nonāku atmiņu apcirkņos, kas pilni ar makdonalda tipa garšām. Un tas, šķiet, aplauž mani attiecībā uz to, ka es šeit varētu sajust autentisko, īsta kebaba garšu. Trūkst man tā īstuma sajūtas. Es laikam neesmu mac dzīvei gatavs. Bet neko daudz nekurnēju un pēc porcijas notiesāšanas vēl paņēmu mazo kebabu par Ls 1.19 (gadījās tā, ka mani apkalpoja īstais turks – ļoti laipns, angļu valodā visu saprata, ko es gribēju). Tas izrādījās lavašā ietīts mix ar tām pašām izejvielām, kas Sultan. Izmērs mazliet mazāks, bet pietiekams. Ar mērci nebija pārspīlēts. Tādā ziņā garšoja labi un kā es ievēroju, tad vairāki cilvēki izvēlējās tieši šo iespēju  - paņēma mazo kebabu līdzi nešanai. Lūk!

Rezumē. Sultan kebabs ir izvēlējies stratēģiski pareizu vietu un neskatoties uz kebaba koncepta viduvējo izpildījumu (mērce – bez rakstura, dārzeņi standarts, gaļa – tāpat, viss kopā radīja iespaidu – bez rozīnītēm), domāju, ka tieši location izvilks šo uzņēmumu. Tāpat tam noteikti palīdzēs tas, ka cilvēki parasti īpaši necenšas iedziļināties lietas būtībā – pagrābj ātri to kebabu un prom savās gaitās. To ir ērti un viegli izdarīt – ko gan vairāk vajag laika trūkuma laikmetā. Un latvieša ausij eksotiskais nosaukums kebabs spēs ģenerēt pietiekamu interesi, lai iegrieztos šeit. Jo vieta ir laba un ērti aizsniedzama. Ja salīdzinu ar neseno kebabu pieredzi Amsterdamā, tad skaidrs ir tas, ka vietējiem kebabiem vēl ir, kur augt :) Un jo ātrāk tie augs, jo labāk būs mums visiem. To arī novēlu.

Padod ziņu saviem draugiem:
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • draugiem.lv
  • TwitThis

29 komentāri


  • Manam vēderam Sultan kebabs nepatika vēl dienas 3 pēc tam. Gaidīt arī dabūju padsmit minūtes, lai gan par “drusku jāuzgaida” brīdināja. Garšas ziņā – stipri viduvējs un šī nebūtu vieta, kur iet tāpēc, ka ir garšīgi, bet tāpēc, ka ir pa ceļam un gribas ēst.

  • Paldies, gluži manas domas – kebabi uz “ok”, bet cena un lokācija izvelk. Bet Ayran tiešam nav :(

    Nākamais raksts kebabu sērijā varētu būt par iestādi, kas atrodas Brīvīvas ielā, starp LaRocca un Artilērijas ielu (precīzak nepateikšu, jo esmu tikai braucis garām).

    Labu apetīti!

    • ok, apskatīšu un došu ziņu. Zinu arī vienu iestādi pārdaugavā, bet bail, ka par šīm visām iestādēm kopā ņemot būtu jāraksta copy paste stilā - tāds iespaids rodas pašlaik, ka īsta rakstura nav nevienam. Ir tikai vēlme ielekt konjuktūras vilnī :)

  • Whatever is written on this site…
    I LOVE YOUR SUIT!!

    GUTTI

  • Sitais texts bauda manai ausij’ …. dodos pec vieteja kebaba (suvkali) …. :)

  • Hmmmm, nezinu par Sultan Kebab, bet Food Box kebabs bija labs ;) Nu garša jau vienalga nav tā kas Turcijā vai Vācijā, bet kopumā bija garšīgs ;)

  • Renārs Boris Krūmiņš

    kebabus lai ēd paši turki!
    vairāk gaidu kvalitatīvu ziemeļindijas virtuvi Rīgā.
    ja gādās būt Queens, NYC iesaku iegriezties JascksonDiner. http://jacksondiner.com/index.html
    labākie Hindustānas ēdieni par draudzīgām cenām.

  • Sultan Kebabā tagad ir Ayran! :)

  • Tuvākajā laikā Rīgā atvērsies jauna kebabu ēstuve/restorāns (kā labāk patīk), Birznieka-Upīša ielā, tiešu ciparu nepateikšu, bet skaidri zināms – pie pīrādziņu veikala.

  • Uz Brīvības Stabu stūra atvēries Grila Burgers, kebabs garšīgs. Pārejais arī labs, un darba laiks būs pat piektdienas un sestdienas naktīs.

  • Esmu pamēģinājis vairākas iestādes (domāju,ka gandrīz visas,bet nekad nevar visu zināt), tāpēc mans pārsteigums par “kebabbūdu”,tas ir,izbraukuma kebabu tirgotāju kvalitāti ir pāraudzis jau zināmā uzskatā,ka tie,kas gatavo vienkārši un pēc pamatprincipiem ir garšīgāki un latvju sirdij tuvāki.
    FoodBox bija līdz šim favorīts,bet tagad ir jauns – Fix Box, Kalnciema ielā. Garšīgi un arī līdzi nešanai! Iesaku pamēģināt

  • man nepatik Food box lieka naudas izmeshanas

  • Tiko biju ietestēt kebanīcu uz Upīša ielas Shawarma Africana http://www.kebabi.info/2010/07/kebabs-par-latu.html
    Atsauksmes labas, liekās ka labākais, kas ir baudīts LV robežās (ja salīdzina ar vakardien baudīto kebabu Čili picā (aiz liela bada), tad vienkārši pasaka). Bet visumā piekrītu, ka mūsu kebabu meistariem vēl jāaug, salīdzinot kaut vai ar Varšavas turku meistariem.

  • Pagājušo nedēļu ieraudzīju, ka Jelgavā ir atvērusies kebabnīca ROYAL KEBAB. Pārsteidzoši garšīgi sataisīja! Nemēģina kaut ko špikot, bet paši savu kebabu rada! Iesaku pamēģināt!!! Atrodas tur pie Hercoga Jēkaba laukuma.

  • Biju iegājis tajā iestādē uz Birznieka- Upīša ielas. 1) pasūtīju ševarmu (paši raksta nosaukumā, ka liellopu gaļa būs iekšā), bet nē – atnes ar čikenu. 2)gaļas kā tādas maz, sabāzti kāposti u.c. dārzeņi. to var saprast – kaut kā jau tās zemās cenas jānotur, lai visādi urļiki no tuvējām skolām naktu ieēst pusdienas un palielītos, ka viņi neēd skolas ēdnīcā.

  • Esmu patstāvīgā kliente kebabnīcai Ernesta Birznieka -Upīša ielā 10 , Shawarma Africana, nu ziniet, tik garšīgus kebabus kā šinī vietiņā, nesmu baudījusi LV nekur, vieta ideāla, mīlīga, apkalpošana uz visiem 100, un kebabi ideāli garšīgi, salāti, gaļa, mērces tieši tik cik vaig. Iesaku ķiploku mērci tā ir pasakaina. Tiešām baudāma virtuve, un mājīga gaisotne. Ejiet pamēģiniet arī Jūs, es ticu , ka pirmā reize nebūs ne pēdēja, kad vēlēsieties tur atgriezties.
    P.S. Īpašnieks ir Ēģiptietis, un mielojoties viņa kebabnīcā, varu apgalvot , ka viņš noteikti zin ko viņš dara un viņam ir ko piedāvāt kebabu mīļotājiem.

  • Why in Sultan Kebab works ill employee?

  • atvērusies kārtējā kebaba ēstuve – šoreiz uz Matīsa ielas, blakus Matīsa centram. iekšā vēl negāju, jo bija jāskrien tālāk, bet gan jau tuvākās dienās ieiešu, ja sanāks tajā pusē pabūt.

    • Bija labs. Pietrūka autentiskās garšas un pamaz vietas bij, bet kopumā labs iespaids palika. Atšķiras no lielākās daļas iestāžu ar plašām telpām un tādu pozitīvu, familiāru attieksmi.

  • Hmm rīt jubileja domāju kolēģiem uzsaukt kebabu, bet vēl nevaru izlemt kuru un kā :)

    Šī doma ienāca prātā kad sieva atstiepa gabaliņu ko nebija spējusi apēst no TurKebab. Un lai gan auksts, bet atgādināja Vācijā ēstos.

    Nav īsti gribēšana dzīties līdz viņiem. Tad nu varbūt tomēr jābrauc uz Foodbox ?

    Jauka jau būtu piegādes iespēja skatos ir tāds KEBABA (Kr. Barona un Tallinas ielu krustojumā),bet viņiem tas kebabs galīgi nepareizi izskatās, maizītē utt :(

    • Izvēlējos TurKebab, Brīvības ielā. Apkalpošana laipna un es biju vienīgais pircējs :D Paņēmu DURUM un Doner. Kolēģiem garšoja un man ar.

      Būs nākamreiz jāpaprovē Foodbox.

  • eu bet to kebabu rīgā ir savairojies… man tik besī tie uzraksti – “īsts turku kebabs”… lai gan turki bieži vien ir īpašnieki, bet īsts un autentisks salidzinot ar vācijas turkiem nu galīgi nav… da vismaz nebūtu tautu maldinājuši… ar autentiskumu… jaa un pēdējā laikā man vismaz liekas, ka Turkebabs ir palicis mazgaršīgāks… biju fans, vairs neesmu… sorry vechi

  • Ja sanāk braukt uz latgali, apstājaties Skrīveros “Klidziņā” stāv treilerīts. Labs kebabs

    • Klidziņas kebabs ir Labākais Lv it sevišķi tagad, kad viņi nomainīja lavašu uz tortilju. Otrā labākā kebabnīca ir Ogrē ”Roast” vai k-kā tamlīdzīgi, tur ir garda baltā mērcīte un vislabākie kartupeļi.

pievieno savu komentāru